Press

BRUT Concept vă invită la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs 2017

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs revine cu a sasea editie, dedicata traditiei culturale romanesti.

✔ O expozitie in care nu trebuie sa pastrezi linistea sau sa nu atingi produsele.
✔ Un showroom in care ai peste treizeci de ghizi, fiecare dintre ei arhitectii propriului design.
✔ Un pop-up shop fara vanzare dar plin de inspiratie si care te face sa privesti cu alti ochi designul romanesc

Asta reprezinta Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, care deschide portile Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, pe 25 noiembrie 2017.

Pentru ca ne este pus la dispozitie acest spatiu de dialog, de experiment artistic si de interactiune cu creatorii de produse, de continut si de idei, ne este mai usor sa intelegem valoarea unui produs de autor, descoperindu-i procesul de manufacturare si conceptul din spate, dar si sa il integram si sa ni-l asumam in stilul nostru de viata.

 

Ediția a 6-a a Noptii albe a creatorilor si designerilor de produs este dedicata traditiei culturale romanesti si a multelor exemple de a o adapta la contemporan. Peste douazeci de participanti romani alesi de juriul oficial al editiei, la care se adauga studentii de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, selectionati de comisia lor interna aduc publicului cate cinci produse realizate in ultimul an: bijuterii, accesorii, mobilier si obiecte decorative. Evenimentul continua traditia in educarea spectatorilor si creeaza mai degraba un interes pe termen lung.
De asemenea, Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage va participa la eveniment cu o parte a expozitiei de bijuterie Camera Lucida.
Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs faciliteaza contextul interactiunii si ii invita pe toti cei interesati de design si de arta contemporana sa cunoasca artistii si designerii, sa le admire produsele si, de ce nu, sa initieze colaborari si sa lege parteneriate in cadrul acestui spatiu activ de promovare a industriilor creative romanesti.
Evenimentul se va desfasura intre orele 19:00 – 2:00 iar intrarea la eveniment este libera.
#blanchenuit
__________
Proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs 2017 este organizat de Asociatia Atelierul de Creatie (www.revista-atelierul.ro) in parteneriat cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu.
Proiect cultural co-finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale
Concept curatorial arh. Cristiana Zgripcea
Parteneri strategici: Soldigo, The Fresh, En Rose, Domeniile Cainari, Aqua Carpatica, Ballantines, Urban Monkey Parteneri media: Romania Libera, Iqads/Smark, Bucharest City App, Zile si Nopti, 100 de locuri din Bucuresti, bucuresteni.ro, Revista Mobila, Radio Romania Cultural, Agerpres, Artindex, The Trends, inoras.ro, Modernism, Iqool, Assamblage, Carturesti, Cooperativa Urbana, Cotofana Urbana, Bookblog, acasa.ro, Kudika, Garbo, Feeder, Urban, MagMob, Revista din Lemn, Ceasca de Cultura, Casa mea, Wall Street, PRWave, Artivist, Fundatia Calea Victoriei.
Partener special: APMR